Chefsutveckling via UGL och Ledarskapsutbildning

Idag hände något riktigt roligt på jobbet. Jag hade precis fått i mig min dagliga morgonkaffe och svalt sista tuggan av ostfrallan. Precis då så öppnas min kontorsdörr och vår VD stövlade in i rummet. Det hörde verkligen inte till vanligheten att jag fick besök av högsta hönset på företaget. Han frågade om han fick störa mig en stund och jag var så nära att säga att jag satt med viktigare saker, men bet mig i tungan och svarade såklart artigt och lugnt att det var OK.

Han började ställa lite halvmysko frågor om hur jag mådde och trivdes på företaget i stort och om jag hade några planer på att sluta. Jag svarade då att jag både trivdes och mådde bra i stora drag men att jag saknade lite mer utmaningar. Jag hade tänkt lite på skämt men också lite allvar att bre på med att jag tack vare min utvecklingstorka var aktiv sökande av alternativa arbeten.

Jag hann dock inte säga något av det jag tänkte då han avbröt mig med ett… Bra, för då har jag ett förslag till dig. Jag undrar om du är intresserad av att bli chef för din avdelning med start redan efter nyår (dvs om knappt 1 månad). Jag svarade instinktivt ja såklart men fick i samma stund lite prestationsångest och frågade om han hade tänkt igenom alltihop och kommit fram till mitt namn, eller om det bara var en följd av vad jag precis sagt.

Som svar fick jag att jag hade varit på tapeten ett bra tag och så räckte han fram en lapp där det stod UGL ledarskapsutbildning på. Adressen under hela broschyren var i Göteborg någonstans och att jag fick ta ledigt några dagar och bo på flott herrgård med all inclusive redan kommande vecka bara jag tackade ja… Jag behövde inte många sekunder på mig att säga ja så VD´n lämnade rummet och jag blev sittande kvar med Sveriges största smil på läpparna. Det första jag gjorde efter att jag hunnit smälta informationen var att Googla på UGL för att ta reda på vad denna förkortning stod för, för det hade jag inte en aning om.
Snacka om en helt underbar dag på jobbet. Nästa vecka börjar mitt nya liv med utbildning som start och chef som avslutning, efter nyår då förstås… 😉