Balkonglåda på försök

Fixar och donar med balkongen min nu när våren kommit (även om den är lite svajig än så länge, i natt var det frost igen). Jag har inglasning så jag klarar mig men växter får det lätt lite tufft då det ju är som en blandning av inom- och utomhus. Det kan bli som en växthuseffekt på balkongen men ändå kallt på nätterna. Men tåliga växter är ändå min melodi för jag kan inte vattna och fixa varje dag, man måste kunna glömma eller åka bort ett par dagar. Har bara haft vanliga krukor på golvet innan men jag vill få upp växterna på räcket, dels för att det är för mörkt på golvet och dels för att jag vill ha golvytan fri. Sökte på inspiration och hittade en självvattnande blomlåda på Stayhome. Har inte ens slagit mig att sådana finns. Då man man slarva med vattningen och resa bort utan att behöva oroa sig. Tänkte testa en först, och sen köpa tre till om den funkar. Det kommer ta några veckor för man måste vattna vanligt ett bra tag först innan självvattningen tar vid. Men jag vill inte betala 2000 kronor om det inte är bra. Jag har råd, jag har äntligen fått jobb. Mitt nya jobb (på ett stort byggföretag som håller på med totalentreprenad) är det rätt segt så det är viktigt att ha lite hemprojekt att pula med.