Promenad med broddar, halkskydd och värmesulor behövs vid -10 graders yttertemperatur.

Att Jag måste bara skriva om min underbara förmiddag jag haft idag. Den började med att jag vaknade pigg och utvilad efter en helt underbar och god natts sömn. Klockan hade inte slagit 7 ännu och det var fortfarande mörkt ute när jag hoppade ur sängen och in i duschen. Ren och fräsch tog jag på mig varma kläder och mina nyinköpta kängor. Då mätaren på termometern visade minus 10 grader och snön låg vit på marken så utrustade jag  kroppen med en värmande vinterjacka och på skorna med broddar som halkskydd, värmesulor för att hålla värmen och satte hörlurar i öronen för att ge mig ut på en härlig frukostpromenad.

Det var så härligt att komma ut och se alla utomhusbelysningar i träd och fasader samt kika in i fönstren där adventsljusstakarna för året var uppställda. Jag gick som i ett glädjerus i en dryg timma innan jag på vägen hem svängde in på ICA där jag införskaffade nybakade frallor och grovmalet kaffe.

Väl hemma ägnade jag några minuter åt välbehövlig skovård innan jag fixade iordning frukosten. Medan kaffet höll på att rinna ner så passade jag på att tända upp levande ljus, sätta på lite ljuv juletidsinspirerande bakgrundsmusik och väckte sedan familjen till en riktig brakfrukost med alla tänkbara ingredienser som en riktigt god och välsorterad hotellfrukostbuffé normalt innehåller. Att sedan få sitta i dryga timmen och bara i lugn och gemytlig atmosfär kunna växla idéer om vad innehållet på dagen önskas bli ger en härlig feelgood-känsla i alla fall för mig.

Vårt familjeråd beslutade för att packa väskorna med picknickinnehåll och ta bilen till vårt sommarställe och grilla korv och se om isen håller för att kunna åka lite skridskor. Så nu är det bara att packa väskan med lite smått och gott och ge sig ut igen. Härliga söndag säger jag bara!