Familjelek från Viking Toys

Idag har jag och dottern lekt med en av hennes nya leksaker, leksaken var egentligen flera stycken leksaker som vi kunde leka med ihop, vilket var kul för oss båda. Leksaken i sig påminde om ett brädspel (tänk fia med knuff), själva leksaken bestod av en kvadratisk matta på 1 kvadratmeter och fyra små grodor i hårdplast i olika färger. Färgerna på grodorna var gul, blå, rosa och grön, totalt fanns det 20 grodor, 5 i vardera färger. Bak på grodorna satt en flärp, som gick att trycka ner.
Leken eller spelet gick ut på att man sätter grodorna i varsitt hörn och genom att trycka ner flärpen sköts grodorna iväg. På mattan fanns det en massa områden med siffror, lyckades man få grodorna i ett av dessa områden så fick man poäng. Som bonus kan man ställa ett litet glas i mitten, träffar man grodorna i denna kan man räkna det som högsta poäng man kan få.
Spänsten i grodorna var över förväntan. När man tryckte ner flärpen till marken kunde den hoppa flera meter framåt. Detta tyckte dottern var jätteskoj. Naturligtvis landade en av grodorna i dotterns glas som var full med saft.
Grodorna hoppade som bäst när man började på mattan. Att försöka hoppa utan mattan gick helt enkelt inte. Efter att vi båda hade testat några gånger började vi spelet på allvar. Det visade sig att vi blev riktigt bra under vår träningsrunda, vi träffade alla områden gång på gång. Till slut lyckades jag dock träffa mitt i prick på glaset i mitten av mattan. Det gjorde att jag stod som segrare. Dottern var dock inte ledsen, utan hon bara att nästa gång skulle hon vinna.

Rekommenderar denna leksak från https://vikingtoys.se/ till alla familjer som gillar att spela ihop. Både spännande och roligt, ju fler desto bättre om ni frågar mig.