Använder du kondomer?

Jag äter p-piller och mår toppen med det. Men det jag däremot skulle vilja slå ett slag för idag är nämligen kondomer som preventivmedel. Inte nog för att man också då skyddar sig mot eventuella sjukdomar så finns det även något i att faktiskt veta om kondomen gått sönder eller inte. Det finns en trygghet som kanske inte på samma vis blir lika svartvitt med p-piller eller något annat som är kopplat till tjejen.

Kondomer skyddar mot allt

Det här är absolut inte mitt expert-ämne men det som är väldigt kul är att faktiskt prata med sina nära och kära om detta. För när jag väl pratat med mina nära vänner om detta så visar det sig att man ser väldigt olika på det här med just kondomer som preventivmedel. Det som jag ändå kommit fram till är att de flesta är positiva men jag tror att vissa känner sig lite otrygga oavsett. Just för att man ”aldrig” vet. Men det är ju ett speciellt perspektiv som man faktiskt behöver bestämma själv. I sådant fall kanske det handlar om att inte utsätta sig för risken alls.

Vad tycker NI om kondomer?

Det hade varit spännande att höra om vad ni tycker? Om ni tycker att kondomer är ett bra preventivmedel om man jämför med de allra alternativ som finns här i världen. Hur gör du för att vara så där helt säker på att du inte blir gravid? Eller ser du det bara ur ett perspektiv där det handlar om att skydda sig från eventuella sjukdomar? Som sagt, jag är helt säker på att vi alla har olika uppfattningar och det som är positivet med att dela med sig är ju att man kan lära sig av varandra. Dela gärna med dig här i kommentarerna så ser vi helt enkelt!