Finna en bostad snabbt i dessa tider

Våren är en av perioderna under året då bostadsförsäljningen brukar ta fart. Under april till maj månad brukar utbudet av bostäder till försäljning öka runt om i landet. Om du lyckas köpa en bostad kan priserna vara lite höga idag, speciellt om det är en nyproduktion. Majoriteten av bostäderna förmedlas av fastighetsmäklare som får provision på försäljningen. För de bostadsspekulanter som inte har ekonomi att delta i bostadskarusellen återstår alternativet att hyra en bostad i andra hand eller ställa sig i en lång kö hos kommunal eller privat bostadsförmedlare. Antalet hyresrätter tror jag fortfarande är relativt låg runt om i landet.

Om du funderar på att skaffa bostad finns snabbostad.se, det är en webbsida som förmedlar bostäder kring Stockholm. Besök hemsidan för att läsa mer om deras utbud och hur deras upplägg kring bostadsförmedling fungerar.

Nu ser vi att räntan på bolån är på väg uppåt, kanske blir det en räntehöjning snart igen. En räntehöjning påverkar hushållens förmåga att låna pengar och betala av på sina bolån. De senaste årens extremt låga ränta har skapat en köphysteri utan dess like, många privatpersoner har även konsumerat långt utöver sin betalningsförmåga. Detta är givetvis inte hållbart på längre sikt, något kommer ske och förhoppningsvis är konsumenten redo att ta tag i sin privatekonomi innan det blir för akut.

Snabbostad.se finns för dig som söker bostad kring Stockholm. Att köpa en bostad i Stockholm idag kräver en mindre förmögenhet och det är många som istället väljer ett boende utanför storstaden. Möjligheten till distansarbete underlättar för de som kan tänka sig ett boende lite mer avlägset.

Om du vill hitta ett billigt boende ska du satsa på mindre städer eller bo ett par mil utanför storstaden. Förutom hyra ska du även tänka på kostnader som försäkring, el och eventuellt parkering om du äger en bil.