Jaktstövlar & jaktkläder

Sedan lång tid tillbaka har jag tränat hund, haft hundkurser och även kennel för uppfödning av retrievers. Jag har nog avverkat jaktkläder och jaktstövlar för fyrtio tusen, och då har jag inte räknat in alla vapen och ammunition jag har köpt. Tyvärr växer inte bra jaktkläder och jaktstövlar på träd utan det krävs noggrann undersökning innan jag hittar det jag behöver. Så varje gång det är dags för nya jaktkläder och annan utrustning så tar det tid och jag blir alltid lika frustrerad över att det är så omständligt att hitta.

Jaktutrustning vart femte år

Eftersom jag är ute i skogarna varenda helg så sliter det mycket både på utrustning och kläder. Nu använder jag så klart inte vapnet varje gång jag är ute i skogen, men på jaktkläder och jaktstövlar så sliter det varje gång. Man fastnar i rötter och gyttja, i trädgrenar och kanar utför sluttningar och vassa bergskanter. Allt för att lyckas med bedriften att ta sig dit där jag vet att fåglarna håller till, eller så kanar jag efter hundarna i jakten på ett viltspår som jag lägger ibland för att hålla dom alerta och variera träningen. Jag gissar på att jag ungefär byter jaktkläder och jaktstövlar vart femte år.

Jaktstövlar vs jaktkängor

Jag har alltid gillat att gå i stövlar, att ha stövlar innebär att du inte blir blöt om fötterna. Jag vet att det finns kängor som ska tåla väta och regn hit och dit. Men de där kängorna som tål att du trampar ner i kärr och mossa, dom finns inte. Jag har testat otaliga jaktkängor i jakten på det perfekta, men jag har blivit lika besviken varje gång de inte har hållit vad som utlovats. Det vill säga, oavsett vilken prisklass så har jag alltid blivit blöt om fötterna när jag gått på mossen. Så för mig så är det enbart ett par riktigt sköna jaktstövlar som gäller, oavsett pris.