Allt som underlättar när det är tungt i livet är fantastiskt

Alla som har sjuka föräldrar kan nog känna som jag att, visst det är underbart att vi har den vård som vi har i Sverige, men samtidigt är det ofta ett helt företag att komma i ordning innan man slutligen kommer i väg på vårdbesöket. Sedan tillkommer ju vad som skall ske när man väl är där. Det skall kollas blodtryck och det skall vägas, och om sanningen skall fram så är inte min pappa direkt en ungdom och det där med balans är inte riktigt vad det har varit, och därför var det så underbart att se vad som hade införskaffats på vårdcentralen senast vi var där. De hade investerat i en stolvåg. Just detta lilla enkla hjälpmedel var till stor hjälp för pappa som inte tycker om att stå och vingla och i sina ögon känna sig svag och gammal.

Enkla idéer är aldrig enkla innan någon har kommit på dem

Det kan ju tyckas att det är en vansinnigt enkel sak att koppla vågen till en stol och skapa en stolvåg, men jag har aldrig ens tänkt tanken innan och för mig var det en nyhet att det fanns. Det betyder ju inte att det inte har funnits stolvågar tidigare, men jag kan inte påminna mig om att jag sett någon.
Jag blir så glad när jag ser framsteg, framför allt inom vården, där små enkla förändringar kan leda till stora förbättringar.

Den som gläds för lite, har mycket att glädjas för

Det är så mycket tråkigt som händer och sker runt om just nu och jag försöker hitta ljusglimtar där jag kan, och varför inte dela med sig när man nu hittar en?

Stolvåg….tänk att man skulle kunna glädjas åt något sådant.