Pappersprinsen hjälper din klass tjäna ihop pengar till klassresan

Vill du tjäna ihop pengar till en klassresa? Visst vore det härligt att få sticka iväg med klassen på en resa!
Nu kan du och dina klasskamrater tjäna ihop pengar genom att sälja julpapper för Pappersprinsen. När ni bestämt hur mycket pengar ni behöver för klassresan är det dags att nå upp till denna summa genom försäljning. Pappersprinsen hjälper er med förberedelser och säljmaterial.

Här kommer tips hur ni kan gå tillväga för att gå ihop pengar till en klassresa:
1. Gör listor över vilka platser och områden ni ska sälja era produkter. Ni kan bestämma er för att sälja till era föräldrar och deras kollegor. Då behöver ni planera in ett besök på föräldrarnas arbetsplats. Inför besöket är det bra om ni ber era föräldrar sända ut ett mail eller berätta för folk på arbetsplatsen att ni kommer dyka upp en viss dag för att ta upp beställningar. Andra alternativ är knacka dörr i olika bostadsområden. Gör upp en karta och dela in er i grupper. Som ung sålde jag själv en del genom dörrknackande och då hade vi en chaufför som körde oss runt i en minibuss till olika försäljningsområden.

2. Var personlig när du säljer. Presentera dig med namn och berätta vad du säljer. Informera kunderna om att målet med din försäljning är en resa för dig och din skolklass. Lista ut hur ni hjälper kunder med problem och presentera produkten som en problemlösning. Ett exempel på detta är att kunden slipper leta efter julpapper i butiker inför julen. De får ett papper av hög kvalitet, vilket även mottagaren av deras julklappar kommer märka.
3. Fråga om fler kunder. När en person köper av dig kan du passa på att fråga om de kan rekommendera dig till andra som skulle kunna tänka sig köpa ett julpapper av hög kvalitet.